facebook tracking

”Det blir aldrig färdigt – det blir bättre!”

”Jag resonerar att om jag själv förstår, som inte är ekonom, så har jag lyckats. Då har vi en grym produkt som är snyggt paketerad!” Åsa Hellman är designer hos oss på Wint och hennes erfarenhet från webbyrå har enligt egen utsago varit en fördel i nuvarande roll – ofärgad av hur ekonomibranschen fungerar och kommunicerar med sina kunder._8088.jpg

Åsa minns tillbaka till hur det var de där allra första arbetsdagarna på Wint. Månaden är april, året 2015:  ”En mer varmhjärtad atmosfär är svår att hitta och redan första veckan fick jag en kram av vår VD, Björn.”

Det var Wints People-ansvarig Josefine, som jagade fatt på Åsa för att höra om hon kunde vara intresserad av tjänsten som Designer på Wint. Som kreatör tyckte Åsa först att det lät lite tråkigt med saker som bokföring och administration, men bestämde sig för att ändå ge det en chans – något hon inte ångrat: ”Jag märkte direkt att Wint inte var en traditionell redovisningsbyrå. Det här var något annat. Ett techbolag med familjär, öppen och go stämning.”

Så mycket mer än siffror

För visst handlar det om så mycket mer än siffror och ekonomi. Wint vill förändra världen! Just den tanken, och att försöka få något som är lite tråkigt att bli både roligare och enklare, motiverade Åsa: ”Jag ville vara med och förändra! Sedan gillade jag utmaningen; att försöka få ekonomi att bli kul!”. Att byta ut byrålivet med kundbaserade uppdrag och istället jobba inhouse har också sina fördelar – framför allt långsiktigheten och det strategiska arbetet då du som kreatör får koncentrera dig på endast ett varumärke. I rollen som designer är Åsa involverad i allt ifrån Wints app till annonsmaterial för större projekt, eller som hon själv uttrycker det: ”allt som skall formges går via mig”.

Uppåt och framåt

Eftersom dagarna tenderar att bli stilla framför dataskärmen så kompenserar Åsa med ett minst sagt aktivt och äventyrligt friluftsliv. Kebnekaise och Kilimanjaro är redan avklarade och i höst väntar nästa utmaning: Mount Everest Basecamp! Detta är alltså kvinnan som – oavsett årstid – imponerande nog gärna övernattar i tält. ”Jag har vuxit upp med att vara mycket ute, det går i familjen. Dessutom har jag hittat flera vänner som hakar på. Vi var bland annat ett gäng på åtta personer som bestämde oss för att sova ute en natt varje månad”, berättar Åsa. I somras vandrade de i Sarek – en som tur som avslutades med bröllop i den storslagna nationalparken.

Förutom den sköna stämningen och människorna som genuint vill utmana en hel bransch, beskriver Åsa en laganda som synonymt för företagskulturen på Wint. Även här gäller uppåt och framför allt framåt! Alla hjälps åt när det behövs och den känslan sträcker sig även mellan våra olika team internt.

”På Wint tänker vi bort hur man ’brukar’ göra och provar istället att måla upp hur det ’borde vara’. Utifrån det försöker vi besvara frågan: hur hittar vi smarta lösningar? Och hur gör vi det superenkelt för våra kunder? Vi nöjer oss inte med ett ’så här gör man’ – det finns mycket branschstandarder och någon måste våga visa att det går att tänka utanför den omtalade boxen. Fokusera framåt, inte bakåt.”

Tillsammans över mållinjen

Och lagandan, den gäller även utanför Karl Gustavsgatan där Åsa sitter med resten av Göteborgsteamet. Åsa, som gillar utmaningar, går gärna utanför sin egen comfort zone. Något som ibland görs med skräckblandad förtjusning, som gången hon anmälde hon sig till Stafettvasan med ett gäng Wintare – trots att hon inte kunde åka skidor! Åsa berättar: ”Man lär känna varandra på ett annat sätt när man tränar ihop. Det är härligt att kunna umgås med sina kollegor även utanför jobbet - att träna ihop, peppa varandra och ta sig över mållinjen tillsammans är sjukt kul!”

Att Åsa i år (2018) anmälde ett eget lag till Vasaloppet är väl ändå bästa möjliga betyg på en Stafettvasa utförd tillsammans med ett gäng Wintare. Skulle hon någonsin behöva extra stöd och pepp – vare sig det gäller Vasaloppet eller Mount Everest – är en hejarklack given: Wintfamiljen.

Vill du bli kollega med Åsa och en del av vår Wint-familj? 

Vi söker många ny kompisar till ett flertal spännande roller - ta chansen nu! Gå in kika på lediga Winttjänster eller connecta med oss för framtida utmaningar!

Jobbar du redan på Wint?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@wint.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor