facebook tracking

Wintare trotsar vintermörkret med internship på Sri Lanka

För några veckor sedan vinkade vi av två Wintare som åkte till Sri Lanka för ett tre månader långt internship. Uppgiften: skapa ett ännu tightare team på plats och ta in en ny kultur. Och så lite sol och bad på det.

IMG_3782.JPG

 

På Sri Lanka har Wint sedan tre år tillbaka tillgång till grym utvecklarkompetens som stöttar upp vår egen utvecklingsavdelning på hemmaplan. Kommunikationen sker dagligen över Hangouts och gänget på Sri Lanka (som i dagsläget är 4 tjejer och 6 killar) har genom åren blivit en lika given del av vårt team som kollegorna här i Sverige.

Idéen om ett internship började gro ganska snabbt efter att vi startat upp kontoret på Sri Lanka. Tanken att ge svenska Wintare möjlighet att jobba utomlands och leva ett tag i en annan kultur och garanterat utvecklas både på ett professionellt och ett personligt plan lockade rejält. Att Sri Lanka dessutom är lite, lite härligare rent temperaturmässigt under vinterhalvåret än Sverige är inte fy skam det heller.

Så sagt och gjort. I slutet av februari packade Elin och Josefine från Wint sina väskor och reste över kontinenten till Sri Lanka. Där är deras uppgift att vara ett språkrör från den svenska verksamheten och applicera Wintkulturen ännu lite mer i teamet där nere. De kommer fortsätta jobba med sina vanliga uppgifter på Wint, fast sköta det från ett kontor i värmen. Helt klart en stark fördel med att jobba på en digital tjänst - jobbet kan man sköta vartsomhelst ifrån. 

 

Reflektioner från Elin & Josefin kring att jobba på Sri Lanka så här långt: Efter varje fullmåne är det röd dag och alla är lediga. Till vardags äter man med händerna, inga konstigheter. Alla är vänliga, trevliga och lugna - allt som man eventuellt har underliggande tas ut i trafiken där man kör som en galning.

 

Fler inlägg om livet i Sri Lanka utlovas inom kort - stay tuned!

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Wint?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@wint.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor